Abans de començar a parlar de qualsevol malaltia hauríem de saber que:
-La malaltia: és una alteració orgànica o funcional que posa en perill la salut de la persona i entenem la salut, com un estat de complet benestar, físic, mental i social.
-Les malalties infantils més freqüents és poden classificar en:
Malalties congènites: Són les malalties que poden estar presents en el moment del naixement i que poden afectar al funcionament tant físic com cognitiu del nadó.
Poden ser causades per alteracions externes durant l'embaràs com poden ser: radiacions,substàncies químiques, infeccions i malalties maternes.
Les malalties congènites també poden ser causades per una alteració genètica tant del fetus com d'origen familiar.
Malalties transmissibles o infeccioses: Són malalties causades per organismes vius com bacteris, virus, paràsits o partícules infeccioses que es propaguen en un organisme viu.
- Les malalties infeccioses o contagioses, es contagien d'unes persones a unes altres de dues maneres diferents:
El contagi directe: És a dir d'una persona a l'altre, es pot produir per mossegades, per contacte amb ferides o amb el contacte de secrecions del nas, la pell, la gola i els ulls d'una persona que pateixi la malaltia.
El fet de realitzar conductes de risc per part de la mare com per exemple: mantenir relacions sexuals sense precaucions, l'ús de xeringues, una mala alimentació i/o ingerir begudes alcohòliques, augmenta el risc de contagi del nadó a través del cordò umbilical.
El contagi indirecte: Es produeix des d'un mitjà que conté els microorganismes com per exemple: a través de l'aire, d'aliments, d'aigua, terra, objectes i fins i tot a través d'insectes.
Un cop dit això ja podem començar a explicar les malalties més freqüents en la infància, les quals classificarem en els següents apartats: malalties infeccioses exantemàtiques, malalties respiratòries, malalties digestives i altres malalties
Molt interessant aquesta primera pincellada, segurament farà més entenidores les explicacions!
ResponElimina